За втора поредна среща в Разград, отборът на Пирин се оказва изстински кошмар за родния шампион Лудогорец.

Благоевградчани шокиращо спечелиха гостуването си с 1:0, с което оставиха своя опонент на четири точки от първото място.

А това дойде само 24 часа след грешна стъпка на ЦСКА, след която Лудогорец имаше наглед лесна задача да стопи разликата до само точка.

Но това не се случи, а след онова 5:3, с което Пирин би разградчани в края на 2021-а, "орлетата" спечелиха и второ поредно гостуване на "Хювефарма Арена".

Пирин, който преди този мач бе на предпоследното място с 15 точки, успя да вкара в самия край на първото полувреме, когато гостите получиха право да изпълнят дузпа.

Ковальов бе фаулиран на границата на наказателното поле, а след дълго преглеждане от ВАР за потенциална засада, дузпата бе отсъдена, а Преслав Йорданов я превърна в гол.

През това първо полувреме Лудогорец не успя да създаде нищо интересно пред вратата на скромния си опонент, а положението бе такова, че вече трябваше да се търси обрат в рамките на 45 минути.

И Лудогорец натисна своя опонент, не му позволи да излезе от собствената си половина, но с пропуски се отчетоха дебютиралия Тодор Неделев, Кирил Десподов, Доминик Янков и Игор Тиаго.

Пропуски, които попречиха на шампионите да вземат поне точка, защото очевидно в битката за титлата всяка точица ще е ценна.

И както отборът ЦСКА вчера мислеше, че е загубил две точки при ремите с Локомотив (Пловдив), всъщност се оказа, че "червените" увеличиха аванса си с една.