Родният шампион Лудогорец излетя за Милано, където утре от 22 часа българско време гостува на местния гранд Интер в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа.

Около двубоя имаше доста въпросителни заради стотиците заразени от коронавирус в Северна Италия и мерките, които страната прие за ограничаване на заболелите.

След консултация между двата клуба, УЕФА и здравните власти, бе взето решение мачът да се проведе, но пред празни трибуни на "Сан Сиро".

От щаба на Лудогорец също са приели сериозни мерки за своята безопасност. Те ще ограничат до минимум контактите с външни хора в Италия. С отбора пък ще пътува епидемиолог от България, а след завръщането си цялата делегация ще бъде подложена на тестове във ВМА.

По заръка на клубния лекар пък са закупени 150 предпазни маски, с които делегацията да разполага по време на престоя си в Милано.

Това сподели изпълнителния директор Ангел Петричев преди излитането на родния шампион.

"Всеки човек изпитва притеснение заради коронавируса. Ние си даваме сметка, че УЕФА е преценила какъв риск поема. Все пак като организация поставя на първо място сигурността на футболистите и феновете. Колегите от Интер не показват кой знае колко голямо притеснение. Все пак те се намират на място. Предполагам, че ако имаше нещо притеснително, щяха да ни уведомят. Взели сме доста сериозни мерки. В последните дни сме в контакт с различни институции. Преговорили сме всичко. Всичко е обяснено на футболистите", сподели той.

Капитанът Светослав Дяков също коментира ситуацията, като сподели, че в отбора обстановката е спокойна, а около вируса се създава излишна истерия.

"Нямаме никакви притеснения. Истерията е малко по-голяма отколкото трябва да е. Отиваме да изиграем мача. Неприятно е за нас, тъй като стадионът ще е празен. Чакахме тези мачове срещу голям отбор, за да дойдат повече хора. Все пак здравето е по-важно от всичко. Не е добре за нас, че ще играем на празен стадион.

Ние имаме право да мечтаем. Знаем, че ще е много трудно. Отиваме да се представим добре и да търсим положителен резултат пък, ако имаме и късмет може да стане нещо. Трябва обаче да сме реалисти - ще е много, много трудно"