Отдадеността на аржентинците към футболната игра не е тайна за никого. Поклонничеството към покойната вече легенда Диего Армандо Марадона също е нещо съвсем нормално за южноамериканската страна, но с наближаването на Мондиал 2022, който ще се състои в Катар през ноември тази година, аржентинците издигнаха манията си към играт и Дон Диего на съвсем различно ниво.

Именно благодарение на Марадона Аржентина стигна до последната си засега титла на света - през 1986 година в Мексико. 36 години по-късно Лео Меси и компания ще направят опит да покорят върха, а на аржентинска територия се зароди меко казано шантава идея, свързана с първенството в Катар и Диего Марадона.

Група местни фенове излязоха с предложение сърцето на легендарната десетка да бъде пратено в Катар заедно с националите на страната.

“По последна информация сърцето на Марадона е в прокуратурата, където се съхранява във формалин. Идеята ни е да накараме аржентинското правителство да направи нужната организация, за да може на практика Диего да бъде заедно с Лео Меси на вероятно последното му световно първенство”, каза по радио програмата Llave en mano един от основоположниците на идеята - Хавиер Ментасти.

“Представям си как огромна процесия от хора съпровожда сърцето на Диего и футболистите по пътя им към летището. Защо да не го направим?”, добавя ще той.

През лятото на 2021 година Меси най-сетне спечели значим трофей с Аржентина, триумфирайки в Копа Америка, а сега всички усилия ще бъдат насочени към Световното в Катар.