Любослав Пенев проведе доста остра пресконференция ден преди финалния мач за Купата на България между ЦСКА и Арда. 

Треньорът на “червените” от самото начало заяви, че ще бъде ясен и директен, след като въпрос, касаещ противниковия отбор, изглежда не му допадна, а преди това се скара на фотографите, че го снимат от прекалено близо - Много сте ми близко тука, щрак-щрак... Назад малко. Сега е COVID пандемия, малко назад трябва. Вие трябва да спазвате... Два-три метра. Моето здраве е по-важно от вашите апарати, има изисквания! Не пускаме хора, а тука сте г*з до г*з..”

Пенев попита журналист какво точно има предвид под “подводни камъни в отбора на Арда” - “Веднага почнахме с глупостите. Кажи ми кои са и ще ти отговоря. Днес ще съм много кратък и лаконичен, да знаете. Това е тактически въпрос, на който не е нужно да отговарям и ще го запазя за себе си”.

“Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Утре ще имаме пълен стадион, аз искам футболна атмосфера. Ние играем за феновете. Не знам какви са процентите, капацитетът, но ни трябва реална футболна атмосфера. Видяхте онзи ден в Пловдив - пълен стадион”, продължи той и добави, че Жеферсон е почти готов за игра след дълго отсъствие заради контузия, а след това не подмина любимата си тема - ВАР. 

Вие защо си мислите, че ВАР в България е полезен? Аз получих доста информация и разбирам, че съдиите във вана определят какво да се случи, т.е. главният съдия няма думата. Той не решава, решават във вана. Там вероятно се появяват тези, които са най-близо до конкретния стадион. Искам да е в полза на отборите и на съдиите, но как на един съдия не му позволяват да вземе отношение? Аз не го оценявам, ако аз съм ВАР, ще съм безпристрастен, но има други, които се натискат да са главни, странични, делегати. Има спуснати, които влияят. Какво като има ВАР? Може би е по-зле от преди. Говорете и вие, анализирайте ги тези неща”, развихри се Пенев и отказа да коментира съдиите, защото не ги познавал, като същевременно прикани медиите да взимат отношение по тази тема.

Финалът е един, няма как да е равен, ще има загубил и спечелил. Ние се готвим, за да спечелим. Играем с този манталитет. Ние сме ЦСКА – това е! Няма драма! Онзи ден загубихме в Пловдив – перфектно, няма драма. Знам защо загубихме – продължаваме. Аз съм с такъв манталитет. Ако търсим под вола теле – няма го!“, каза той за финал. 

Снимка: Bulphoto

“Надявам се, че отборът е готов. Направили сме всичко, за да бъдем готови. Арда е един млад отбор, още на втората година в елита стигна до такъв двубой. Настроението е приповдигнато. Нашата задача е да направим състезателите до крайна степен концентрирани. Просто тези мачове се печелят от концентрираните хора”, каза колегата му от Арда Николай Киров.

"Бил съм и от двете страни в тези финали. За мене в тези двубои няма фаворит. Надявам се, че опитът ще бъде от полза, а и имаме играчи, които са печелили този трофей. Имаме и играчи с доста опит в елита, в тежки мачове. Чисто здравословно всички са на 100 % здрави, въпросът е как ще се чувстват игрово. Затова и не сме решили какъв ще бъде съставът утре. Анализирали сме доста дълго нашия съперник, нормално е - всеки си има силни и слаби страни. Добрите неща, които има отборът на ЦСКА, са безспорни. Насочили сме нашите усилия в слабостите им", добави той.

Финалът е от 19.30 часа утре.