Докато светът се наслади на церемонията по откриването на Световното първенство в Катар и очаква първия мач, то в Люксембург се изигра контрола между отбора на домакините и България.

Двата тима направиха равенство 0:0, в равностоен мач, в който си размениха по едно полувреме на надмощие.

Докато през първата част, която бе странна за приятелски мач корида с осем картона, седем от които за домакинтие, предимството бе за България и родният тим имаше своите доста добри голови положения, то през втората част ситауцията бе различна.

Второто полувреме премина под контрола за Люксембург, с няколко дорби шанса и греда за домакините, като с оглед на показаното, ремите бе резонно.

То е второ в исторически план между тези два тима, като след 13 поредни победи за България, то последните два мача завършиха наравно. 1:1 в световна квалификация през 2017-а, както и нулевото реми днес.

Така Младен Кръстаич за първи път не изведе България до успех след трите поредни победи, които имаше в дебщтните си двубои.

Първият шанс в мача се откри пред Кирил Десподов, когато опасен негов удар бе спасен от вратаря, а в средата на тази първа част гол на Спас Делев бе отменен заради негова игра с ръка.

България продължи да е по-добрия тим на терена, но странно срещаше доста агресия от домакините, които не спираха да си изкарват картони. Наистина странно поведение за приятелска среща и то между отбори, които със сигурност не са кървави съперници.

В самия край на полувремето Радослав Кирилов изтърва още едно чисто положение, останал сам срещу вратаря, а единственият шанс пред Люксембург се изразяваше в удара с глава на играча на ЦСКА - Енес Махмутович.

През втората част обаче нещата се обърнаха. Люксембург заигра по-добре и бързо създаде няколко шанса, а появилият се от пейката Ивандро Санчес дори нацели страничната греда.

Нещо, което не се промени бе поведението на съдията, който показваше картон след картон, като мачът завърши с общо 13 официални предупреждения, едно от които червено. Получи го Даниел Синани от тима на Люксембург малко преди края.