ПСЖ победи с 1:0 Марсилия в дербито на кръга във Франция, но след мача основна тема продължи да е бъдещето на Килиан Мбапе.

Причината - през седмицата се появиха информации, че той е в конфликт с ръководството и е пожелал да напусне клуба още през януарския трансферен прозорец. След двубоя Мбапе застана пред медиите и обясни лично каква е ситуацията.

"Щастлив съм в ПСЖ и дори не съм си помислял да си тръгна през януари. Нямам нищо общо с информациите, които се появиха преди мача с Бенфика. Самият аз бях шокиран. Винаги се намират хора, които да ме обвинят в едно или друго нещо, но в конкретната ситуация не съм замесен по никакъв начин. В момента, когато този слух беше публикуван, аз вече спях, а най-близките ми бяха на мач на по-малкия ми брат. Виждайки какво се пише и коментира, останахме в шок. Предстояха обаче два важни мача, затова едва сега намерих време да кажа, че това са неверни информации", обясни Мбапе след победата с 1:0 над Марсилия.

По-рано майката на френския национал се оплака, че срещу сина й се води кампания, целяща да го накара да напусне ПСЖ. 23-годишният французин има 14 мача този сезон, като отбеляза 12 гола и направи една асистенция.

Отношение по темата взе и треньорът на ПСЖ Галтие, който призова да се говори повече за футбол.

"Пресконференция след пресконференция говорим за футбол минута и половина от 15. Коментираме други неща. Когато ви кажа нещо, не ми вярвате и пишете нещо различно. Когато казвам, че всичко е наред в съблекалнята, че всички се разбират, сериозни са, подхождат професионално, никой не го интересува", заяви ядосаният треньор на ПСЖ.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО