Черно море продължава страхотното си представяне от началото на сезона, записвайки победа над Арда с 1:0 у дома.

Гостите от Кърджали в три поредни мача успяха да удържат нулеви ремита срещу Лудогорец, ЦСКА и Левски, но капитулираха в последните минути на "Тича".

Когато сякаш нещата отиваха към четвърто поредно нулеви реми за Арда, то дойде гол шедьовър от малко очакван автор.

Това е дефанзивният халф Васил Панайотов, който в 81-ата минута овладя топката на гърди и с прекрасен акробатичен удар вкара победното попадение за Черно море.

Иначе през всички 90 минути може да кажем, че мачът бе равностоен, а след добрите шансове, които "моряците" имаха през първото полувреме, то през втората част Арда има за какво да съжалява.

Най-вече при една ситуация на Тунгара малко преди гола на Черно море, когато офанзивният игра на кърджалийжци пропусна сам срещу националният ни страж Дюлгеров, а минути по-късно пропускът му бе наказан от Панайотов.

Така след изиграването на първия кръг от втория полусезон, Черно море продължава да има само едно поражение, като дели първата позиция в класирането с ЦСКА.

Арда може да каже, че не бе надигран нито от Лудогорец, нито от ЦСКА, нито от Левски и Черно море, но пък не вкара нито един мач в тези двубои, а към това трябва да прибавим и поражението с 0:1 от Славия.

Пет мача без гол и само с три точки в актива отдалечиха кърджалийци от челните позиции в класирането, които само преди няколко седмици не бяха далеч, но сега Арда заема шестото място с 25 точки - 10 по-малко от Черно море.