72 часа преди мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА от Първа лига, МВР излезе със становище около цялата драма, разразила се покрай домакинството на двубоя.

Органите на реда заключиха, че мачът носи висока степен на риск и провеждането му в село Бистрица носи опасност от нарушаване на обществения ред.

От МВР също така казват, че са изпратили две писма до БФС, с които предупреждават, че мачът носи висока степен на риск.

Припомняме, че ЦСКА поиска срещата да се проведе на националния стадион "Васил Левски", но с аргумент, че няма изявено желание от страна на отбора домакин - ЦСКА 1948, както и липсата на становище от МВР, БФС нареди двубоят да се проведе по програма в Бистрица.

Ето и като се пише в изявлението на МВР:

"За 12 март е предвидена футболна среща между отборите на ПФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София, която е планирана да се проведе на стадион "Витоша" в село Бистрица. След детайлен анализ на факторите - капацитет на селището, на спортното съоръжение, очаквано масово посещение от зрители, от МВР е преценено, че мероприятието носи висока степен на риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите.

Това становище е било представено на заседание на междуведомствената експертна работна група, включваща представители на ГДНП и БФС за определяне на степента на риск на срещите от футболните първенства и турнирите в България, проведена на 6 март. По същата причина от ръководството на СДВР на 6 март е изпратено писмо до Българския футболен съюз, последвано от друго, изпратено на 8 март от ръководството на ГДНП. И в двете писма категорично се заявява позицията подобни футболни двубои да се провеждат на съоръжения, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би позволило гарантиране на сигурността на гражданите и обществения ред. Същата позиция е изразена и от ръководствата на двете дирекции на среща с БФС, проведена днес, 9 март, като протоколът от срещата на мeждуведомствената група е подписан с "особено мнение" от представителите на ГДНП-МВР"