Финалистът от последния Мондиал Франция сякаш помисли, че може да печели всеки мач с лекота и едва не си изпати в Дъблин.

"Петлите" все пак победиха Ейре с 1:0, но нямаше да е шокиращо и нелогично, ако се бяха провалили в задачата си.

След силния Мондиал и онова 4:0 над Нидерландия преди дни, французите помислиха, че могат да спечелят лесно без усилия в Дъблин и се отчетоха с една ужасна за стандартите си продукция.

Мбапе, Гризман и Жиру бяха далеч от познатото ниво в атака, като головата им немощ трябваше да бъде спасявана от десния краен бранител Бенжамен Павар.

Това обаче не се случи след зашеметяваща атака, а след грешка на ирландски бранител, който подари топката на Павар, а той с далечен изстел се разписа.

А Франция така и не направи нищо интересно в предни позиции след гола, заради което трябваше да трепери в края, а само намесите на вратаря Менян остави резултата непроменен.

Франция измъкна 1;0, но мачът вече е в миналото, а "петлите" взеха двубоите си срещу двата си директни опонента за класиране.

В същото време тимът на Нидерландия не успя да се отсрами след онова 0:4 от Франция. "Лалетата "все пак победиха полупрофесионалистите от Гибралтар, но с 3:0 и без особен блясък.

Ето резултатите от тази вечер и класирането в групите:

Група "В"

Ейре - Франция 0:1

Нидерландия - Гибралтар 3;0

Франция 6т. Гърция 3т. Нидерландия 3т. Ейре 3т. Гибралтар 0т.

Група "Е"

Молдова - Чехия 0:0

Полша - Албания 1;0

Чехия 4т. Полша 3т. Молдова 2т. Фарьорски острови 1т. Албания 0т.

Група "F"

Австрия - Естония 2:1

Швеция - Азербайджан 5:0

Австрия 6т. Белгия 3т. Швеция 3т. Естония 0т. Азербайджан 0т.

Група "G"

Унгария - БЪЛГАРИЯ 3;0

Черна гора - Сърбия 0:2

Сърбия 6т. Унгария 3т. Черна гора 3т. Литва 0т. БЪЛГАРИЯ 0т.