Левски направи престижно 1:1 срещу фаворизирания Айнтрахт в първи плейофен мач в Лигата на конференциите, взривявайки "син" вулкан от 40 000 на "Васил Левски".

Във вечер, чакана 13 години от феновете на тима, отборът на Николай Костов не само не се посрами, а се хвърли и игра изключително здраво, за да бъде награден в последните секунди на добавеното време от гол-шедьовър.

Новото френско попълнение Асими Фадига вкара с невероятен шут от 30 метра под гредата, препарирайки един от националните вратари на Германия Кевин Трап.

Стадионът полудя, а дълго след края хората отказаха да напуснат трибуните.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА И АТМОСФЕРАТА НА СТАДИОНА>>>

Снимка: Bulphoto

Попадението - освен изключително красиво, бе и най-добрата награда за играта на отбора на Костов, който показа сърце и енергия, независимо от разликата в класите и оценяването на двата състава преди мача.

Началото не бе никак добро - Левски пусна гол още в 6-ата минута. Рандал Коло Муани вкара за Айнтрахт отблизо, след като Марио Гьотце му сервира топката.

Реализаторът е оценяван на 100 милиона евро и вероятно още до края на седмицата ще иде за такива пари в ПСЖ. Асистентът пък е героят на Германия от Мондиал 2014, когато вкара гола, донесъл световната титла във финала срещу Аржентина.

Ето срещу такъв тим се изправи Левски тази вечер. Но не се уплаши. Дори и след такъв ранен удар, който можеше да шокира "сините".

Отговорът им бе с атаки, най-вече чрез Уелтон по левия фланг, който просто се забавляваше на моменти. В една такава ситуация дойде и големият шанс за Левски тази вечер.

Крилото сервира топката на празна врата на бразилския си сънародник Роналдо, а докато стадионът вече викаше мощно "Гооол", нападателят някак изпусна, пращайки топката в ръцете на изненадания вратар Трап, който бе напълно безпомощен до едната греда.

Това не обезвери "сините", които и след почивката опитаха всичко. Разликата в класите е явна, но в желанието и енергията тази вечер почти не се видя.

Около 70-ата минута дойдоха критични моменти, когато силите малко понамаляха, а гостите вдигнаха оборотите. Но смените върнаха домакините в играта, а в края Левски натисна, подкрепян мощно от "синьото" море.

Снимка: Bulphoto

Фадига ритна топката в петата минута на добавеното време по начин, по който вероятно никога не го е правил, а и - може би никога няма да го направи повече.

Сякаш 40 000 и 11 едновременно я ритнаха, та тя щеше да скъса мрежата за 1:1, отпушвайки еуфория и шум, чут вероятно в цяла София.

Левски далеч не е елиминирал Айнтрахт, реваншът след седмица ще е много тежък. Но представянето на отбора и престижното 1:1 са страхотна награда за публиката, за работата на отбора и треньора му-

Голът върна и спомена за паметния гол на Николай Тодоров-Кайзера на същата врата откъм сектор "Б" на този стадион преди 30 години, поразил Рейнджърс именно в последните секунди на голяма европейска вечер.

Тази също ще остане в историята като такава за Левски, независимо от това какво ще се случи на реванша.