Полският Легия напусна европейските турнири в четвъртък вечерта след изненадващо 0:3 от норвежкия Мьолде насред Варшава.

След 2:3 в първия мач, поляците загубиха с общ резултат 2:6 плейофа за влизане в елиминациите на Лигата на конференциите.

Но не това е темата на вечерта от мача. УЕФА за пореден път бе наложила санкция на клуба от Варшава, като този път трибуната с ултрасите зад една от вратите бе затворена за всички, освен за деца под 14 години.

И наистина - в сектора за ултраси бе така, а там се появи и огромен банер: "УЕФА, този път спечелихте".

Подигравката бе пълна, като секунди по-късно в трибуната срещу централната се появи огромна хореография, загоряха факли и димки, а над стадиона настана заря. И се спусна друг транспарант: "Изненада, к.....та", като обидната дума на английски език звучи по друг начин (виж приложените снимки от социалните мрежи).

По този начин ултра трибуната се бе изнесла в друг сектор, а гаврата с европейската централа бе очевидна.

Войната на ултрасите на Легия с УЕФА не е от вчера. Наказанието от четвъртък бе осмо за последните 10 сезона в евротурнирите, все заради неща, случили се около терена. Този път санкцията бе заради "оскърбителни и провокативни транспаранти" от есента.

Но тогава имаше и други проявления на феновете.

При гостуването на АЗ Алкмаар (0:1) в първата среща от групата, полската агитка атакува полицаи около стадиона и преби един от тях. Дойде наказание, на ответния мач в Полша бяха вдигнати транспарантите, за които пък сега бе изтърпяна новата санкция.

А случилото се пък снощи ще донесе още една, без никакво съмнение.