Голмайсторът на ЦСКА - Дюкенс Назон, този път не успя да помогне на своя национален отбор Хаити в континенталната надпревара "Голд Къп".

Преди дни той вкара скъпоценен гол за победата на Катар, но тази нощ не направи запомнящ се мач, срещу все пак доста по-силен тим - един от фаворитите Мексико.

"Ацтеките" без особени трудности победиха с 3:1 Хаити, като се превърнаха в първия тим в турнира, осигурил си място в следващата фаза.

След нулева първа част, само в рамките на 10 минути от началото на втората, Мексико успя да вкара два решителни гола. Първо Хенри Мартин се разписа, а след това Рикардо Аде си отбеляза автогол.

Хаити обаче не се предаде и малко след излизането на Дюкенс Назон от терена, Данли Жан Жак успя да намали и да върне надеждите на карибската страна за нещо от този мач, но надеждите бяха охладени минути по-късно.

Тогаа Сантиаго Хименес вкара за крайното 3:1 и прати Мексико в следващата фаза, след като "ацтеките" вече бяха победили Хондурас с 4:0 в първия кръг.

Снимка: АР/БТА

Доста драматично бе в другия мач от тази Група "В", в която специалният отбор гост - Катар, претърпя ново разочарование в последните секунди.

Преди дни катарците загубиха от Хаити с 1:2 след гол в 97-ата минута, а тази нощ направиха 1:1 с Хондурас, като допуснаха болезнено изравняване в 96-ата минута.

Тамеем Ал-Абдулах откри още в седмата минута за Катар, а когато в самия край на мача домакинът на последния Мондиал усещаше трите точки, дойде едно последно и фатално изсипване на топката в наказателното поле.

Кастийо успя да отклони с глава, а Алберт Елис атрактивно се хвърли с краката напред, за да насочи топката в посока на вратата, което се превърна и в изравнителен гол за 1:1.

Така с шест точки Мексико заема първото място в групата, а предвид разликата от седем попадения в головата разлика, едва ли Хаити, който е с три пункта, ще успее да измести "ацтеките" от първото място.

Въпросът обаче е кой ще е на втора позииця. Както споменахме, Хаити има три точки, а Катар и Хондурас са с по една.

В последния кръг Мексико играе срещу Катар, а Хондурас срещу Хаити.