Сблъсъкът между Давид и Голиат в континенталната надпревара на Северна и Централна Америка - "Голд Къп", не произведе изненади.

В нея един срещу друг се изправиха домакинът и фаворит за трофея САЩ, срещу дебютантите на подобно ниво от Сейнт Китс и Невис.

Само, за да отбележим колко абсурден е този сблъсък ще споменем, че населението на карибския остров е едва 47 хиляди души. Тоест всеки гражданин на архипелага може да запълни едва половината от капацитета на някой от големите стадиони в САЩ.

И с оглед разликата в мащабите, футболната логика възтържествува, защото САЩ безпроблемно спечели мача с 6:0.

Още до 25-ата минута домакините вече водеха с 4:0, след като Джордже Михайлович откри, Брайън Рейнолдс удвои, а два гола добави и Хесус Ферейра.

В този миг американците просто трябваше да намялт оборотите срещу колоритните типове от Сейнт Китс и Невис, за да не причиняват рекодно унижение на карбиската нация.

През втората част все пак Хесус Ферейра оформи своя хеттрик, а с втория си гол в мача Джордже Михайлович оформи крайното 6:0.

Така след грешната стъпка на старта и ремите срещу Ямайка, САЩ успя да се реваншира с очаквания от всички разгром срещу една нация с 47-хилядно население.

Далеч по-интригуващ се очакваше да бъде другият мач от тази група между Ямайка и Тринидад и Тобаго, но "реге бойс" затвърдихаа добрите впечатления и разбиха своя опонент с 4:1.

Така след престижното реми срещу САЩ, ямайците направиха решителна крачка към продължаванетоси напред.

Към момента САЩ и Ямайка са на върха в групата с по четири точки, Тринидад и Тобаго има три, а дебютантът Сейнт Китс и Невис е без спечелен актив и без вкаран гол.

В решителните мачове САЩ ще играе срещу Тринидад и Тобаго, докато Ямайка ще има наглед доста по-лека задача срещу Сейнт Китс и Невис.