Уесли Снайдер бе един от най-добрите полузащитници в света по време на периодите си в Реал (Мадрид) и Интер, но така и не получи най-бленуваното признание - "Златната топка". Според мнозина нидерландецът заслужаваше най-престижното индивидуално отличие през 2010 година, когато спечели требъл с Интер и стигна до финал на световното първенство с родината си.

В автобиографията си той обръща внимание на множество интересни случки от кариерата си, като разкрива защо е прекарал само две години в Реал. Той отиде в Мадрид на 23-годишна възраст и сам признава, че е живял като рокзвезда и това не се е отразило никак, наистина никак добре на ежедневната му работа - да дърпа конците в средата на терена за един от най-великите клубове в цял свят.

"Отиването ми в Мадрид означаваше, че ще попадна и в нощния живот на града. Той просто ме засмука. Бях млад, радвах се на успеха и обожавах всичкото внимание, насочено към мен. Точно там всичко се преобърна", разказва брилянтият нидерландец, който в един момент носеше фланелката с №10 на "Сантиаго Бернабеу".

"Не съм взимал наркотици, но пиех постоянно и живеех като рокзвезда, все пак бях една от звездите на Реал. Всичките поразии, оставаха скрити от широката общественост. Често бях отвратително пиян и харчех хиляди евро, за да плащам за пиячката на всички", добавя още Снайдер.

Лошите навици на звезда му костват както мястото в Реал, така и първия му брак.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

"Не осъзнавах, че най-добрият ми приятел бе бутилката с водка. Рууд ван Нистелрой и Ариен Робен ме подканваха да спазвам дисциплина, предупреждаваха ме, че няма да издържа дълго така", спомня си Снайдер, който се развежда със съпругата си Рамона Стреекстра именно заради купонджийския си начин на живот в Мадрид.

В крайна сметка Уесли напуска Реал след две години, за да премина в Интер, където се задържа четири и постига най-големите успехи в кариерата си, а след това играе за Галатасарай, Ница и Ал Гарафа преди да се откаже официално през миналата година.