Вратарят на България от нулевото равенство срещу Грузия - Николай Михайлов, беше емоционален след края на срещата и даде любопитно интервю пред БНТ.

Синът на президента на Българския футболен съюз заяви, че играчите не са били готови за тези мачове, но и че те самите трябва да излязат от кризата.

Той обаче е на мнение, че критиките не са основателни, защото това е нивото на българския футбол, както и нивото на държавата. Не пропусна и темата с катастрофата в Тбилиси от петък.

"Мисля, че играхме колективно добре в отбрана. Имахме своите шансове в атака, но не успяхме да отбележим. Представихме се доста по-достойно от мача в Разград. Сега всеки трябва да си направи изводите как и по какъв начин ще се развива. Надявам се всеки да направи правилната крачка през това лято, за да изглеждаме по-добре септември месец. Не бяхме готови за тези мачове. Много хора не играят по клубовете си и не са във форма. Ние сме главните виновници и след това са всички останали. Можем да върнем хората на стадиона само с добра игра и победи. Когато редуваш слаби игри, е нормално да няма хора. Трябва сами да излезем от тази ситуация. Това сме играчите на България. Виждате и младежите какво правят. Надявам се това лято да излязат играчи в чужбина, за да вдигнем нивото. Трима-четирима им правят разликата, но играят в чужбина. Останалите от техния отбор са на нашето ниво".

"Мисля, че реакцията от отбора беше добра. Искам да подкрепя Тодор Неделев. Ние сме 24/7 със семейството на Тошко. Онзиден имахме кръв по ръцете, а днес излязохме и играхме мач. Момчетата се събраха и изиграхме един приличен мач. Хейтърството е завладяло цялата ни държава, не е само футболът. Да си погледнем държавата преди футбола. Всеки идва и дава максимумът за този отбор. Пред телевизора е лесно да коментираш".

Временният селекционер на националния отбор Георги Иванов остана доволен от изпълнението на тактическите задачи от футболистите му при гостуването на Грузия.

"Нямаше как да играем по друг начин, имаме много контузени, проблеми. Тактиката ни бе да играем на контраатака и да се опитаме да спечелим, ако ни се удаде възможност. "Благодаря на момчетата за себераздаването. Показаха, че са мъже, въпреки че много помия се изля върху тях, но така е в нашата страна, вече няма никакво уважение.

Имаме проблеми в атака и срещу Гибралтар не успяхме да направим много положения. Йомов, Тошко Неделев, Доминик Янков, Кирил Десподов ни липсваха на терена. Това са хора, от които идват идеи в атака", смята треньорът. Класирането не ме интересува, ние сме отпаднали още след загубата от Грузия. Интересува ме играта". Ще имам разговор с президента на Българския футболен съюз след прибирането ни".

Защитникът на Лудогорец (Разград) Антон Недялков смята, че България днес е играла "на живот и смърт" и призова младите момчета в националния отбор да приемат това поведение.

"Като цяло целият лагер излезе доста труден физически и психически. Повечето от момчета не са играли доста време, половината дойдоха на лагера контузени. Доста време ни трябва да се напаснем. Благодарен съм на всички, че изиграхме този мач мъжки и завършихме така тази серия от мачове.

Като цяло катастрофата ни разклати доста. А на мене специално ми повлия повече. Но сме професионалисти и трябваше да излезем и да си свършим работата. Има млади момчета които трябва да знаят, че тука в националния отбор, всеки мач е на живот и смърт. И другия път като се съберем, да вземем победа. Трябваше да победим, да покажем характер, мъжество и да играем за Тошко Неделев. Наистина на живот и смърт. Аз лично се надявам България да се представи така и по-нататък. Ако зависи от мене, на 100 процента ще бъдем така и в следващите мачове".