В Барселона нещата никак не са добре като атмосфера и съблекалнята е като буре с барут. Това не е новина, след като от година ситуацията около Лео Меси и неговото желание да напусне е била ясна на съотборниците му. Но сега проблемът е друг.

През месеците на пауза в сезона заради пандемията, именно десетката убеди останалите да намалят временно заплатите си. Но при условие - да не се преговаря с това ръководство за нови контракти, като по този начин бъде притиснато то да си иде по-бързо.

Меси, а и цялата съблекалня, са настръхнали срещу президента Хосеп Бартомеу и неговото управление. Именно той е основната причина Лео да заяви писмено желание за трансфер, а след това капитанът разкритикува боса за изгонването на Луис Суарес от клуба.

Но "предателство", извършено от тартора Жерар Пике, е на път да взриви отвътре бурето с барута. Защитникът е подписал нов контракт до 2024 г., без за това да знаят съотборниците му.

Естествено, бранителят не е длъжен да се отчита никому, но според медиите в Испания, след договорката вътре в тима от преди месеци, това е счетено за "нож в гърба".

След вестта, Меси отказвал да говори с Пике, но и не се намесва в скандалите по темата в съблекалнята. Според "Марка", аржентинецът ясно показва с поведението си, че главата му вече не е в Барса.

От юни догодина Лео е свободен агент и възнамерява да си тръгне без трансферна сума. Много преди това да се случи, очевидно вече му е втръснало от игрите, интригите и дрязгите в отбора и клуба.

След официалното обявяване на контракта на Пике, Барса се похвали и с удължение на този на вратаря Марк Андре тер Щеген, но германецът отрече да е подписвал. Той е дал устно съгласие, но не бърза да парафира.

Същата е ситуацията с Френки де Йонг и Клемен Ленгле, които трябва да удължат своите договори до 2026 г.

Клубът счита и трите сделки за формалност, а това вероятно ще увеличи напрежението между звездите в Барса.

Поне за една от тях, и то най-голямата, явно вече всичко това е напълно безразлично...