Ботев (Пловдив) публикува нова официална позиция, свързана с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да спре съдийските права на петима елитни рефери до март догодина.

"Канарчетата" са категорични, че това действие на Михайлов няма да оправи проблемите в съдийската система и отново обявиха, че искат среща между Михайлов и представители на всички клубове.

"Ръководството на ПФК Ботев (Пловдив) е убедено, че вчерашното решение на БФС да освободи от работа редица рефери, е поредната проява на безсистемност в управлението и непоследователност в действията на ръководството на българския футбол. Наказанията на няколко рефери без никакво обяснение не са в състояние да решат един сложен проблем в съдийската система, за който основна отговорност носят председателят на съдийската комисия и президентът на БФС.

Ботев (Пловдив) припомня непроменената си позиция. Искаме ясни обяснения от президента на БФС, настояваме за извънредна среща на президента на БФС с представителите на всички клубове и комплексно решаване на проблемите. Сигурни сме, че подобни срещи трябва да са редовни и отворени за всички клубове. Само открит градивен диалог и съвместни действия на всички клубове могат да променят ситуацията, в която се намира българският футбол. Време е да направим следващите стъпки, за да променим настоящата ситуация.

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев (Пловдив)", гласи обръщението на "жълто-черните".