Нидерландският национал Куинси Промес бе арестуван на летището в Дубай, при опит да се прибере в Москва с клубния си Спартак.

Припомняме, че 32-годишният играч получи ефективна присъда от шест години затвор по обвинение за наркотрафик. Обвинението към него е за контрабанда на наркотици. Той е бил част от група, опитала да вкара 1350 килограма кокаин. Количество, което бе заловено през 2020-а на пристанището в Антверп.

Промес не бе в съда в Амстердам на 14 февраури, когато получи своята присъда, а остана в Русия през целия период, докато тече делото. През целия този период той умишлено продължаваше да пребивава в Москва, защото по този начин властите в родината му нямаше как да го приберат у дома.

Промес все пак отиде на зимен лагер с тима си в Дубай, с очакването, че и там няма да има проблеми с властите и няма да се стигне до депортация. Подобни са били очакванията и на ръководството на Спартак.

Нидерландският национал е бил спрян от граничните власти и не му е било позволено да излети към Москва.

Това обаче в никакъв случай не означава, че Промес веднага ще бъде екстрадиран в Нидерландия, а тепърва между властите на двете страни ще има преговори.

 Промес има 50 мача за Нидерландия, бе част от състава на Евро 2020, а освен двата си периода и над 200-те мача за Спартак (Москва), той е играл още за Твенте, Аякс и Севиля.