Куинси Промес бе осъден на шест години затвор, след като съд в Амстердам го призна за виновен по обвинение за контрабанда на наркотици. Нападателят на Спартак (Москва), който е и бивш национал на Нидерландия, не присъства на заседанието на съда за пореден път.

В момента той е в ОАЕ, където се подготвя за подновяването на сезона на клубно ниво с руския елитен Спартак. В московския тим той бе съотборник с Ивелин Попов между 2015 и 2018 година, след това игра за Севиля и Аякс, а през 2021-а отново се завърна в руския гранд.

Промес получава присъдата заради количество от над 1350 килограма кокаин, заловена през януари 2020 година.

Доказателствата срещу него и останалите заподозрени са повече от достатъчни, постановиха съдебните заседатели, позовавайки се на множество прихванати комуникации.

Миналата година футболистът бе признат за виновен и по друго обвинение. Тогава той бе осъден на 18 месеца затвор, след като стана ясно, че е намушкал племенника си в крака.

Разбира се, от началото на съдебните процеси, самият играч не се е прибирал в Нидерландия и към момента няма как да бъде пратен зад решетките, макар вече да е осъден по две обвинения.