Трусовете в управлението на Барселона продължават с пълна сила, а направеният одит доказа за съмнителна сделка.

Вече бившият вицепрезидент на клуба - Емили Русо, заедно с още петима членове на Борда на директорите, подадоха оставки и хвърлиха обвинения срещу президента Хосеп Мария Бартомеу.

Русо намекна за съмнителна сделка с компанията "I3 Ventures" и поиска одит, който само потвърди съмненията му.

Футболният клуб е наел въпросната компания за консултантски услуги свързани със социалните мрежи.

Подобни услуги обиновенно струват между 120 и 150 хиляди евро, но президентът Хосеп Мария Бартомеу е подписал договор за 980 000 евро.

Цялата сума е била разпределена на 5 фактури от по 198 000 евро. Това е било направено с цел да се заобиколи одобрението на Борда на директорите, без който не може да се направи плащане по-голямо от 200 хиляди евро.

В доклада се подчертава, че I3 Venture има съмнителна репутация и е странно защо от Барселона са наели компания, базирана в Уругвай, а не някоя испанска, която може да предложи същите услуги на по-високо качество и по-изгодна цена.

Медиите в Каталуния пък твърдят, че част от задачата на тази компания е била да работи за добрия имидж на президента Бартомеу, както и подронване на авторитета на играчи като Лионел Меси и Жерар Пике, които не са в перфектни отношения със своя шеф.