Прокуристът на Ботев (Пловдив) - Асен Караславов, е силно притеснен за бъдещето на клуба.

Преди месец собственикът Георги Самуилов се оттегли, като прехвърли акциите на фенското сдружение "Ботев 1912", което няма как да поеме издръжката на клуба.

Очертават се доста тежки за "канарчетата", макар все още да има надежда, че Георги Самуилов ще размисли и ще промени решението си.

Ако това не се случи, то Ботев ще последва съдбата на Левски и ще изпадне много тежка финансова ситуация. В нея надеждите за съществуване на клуба ще бъде в търсенето на рекламодатели, или организиране на дарителски фенски кампании.

Пред БНТ Асен Караславов сподели:

"На сбирката ще разберем какво ще е бъдещето. Тепърва се търсят спонсори, но за мен най-добре ще е, ако Георги Самуилов остане.

Сдружението води преговори с него и мисля, че има големи шансове това да се случи. Всички се надяваме на това. Г-н Самуилов изплати премиите след мача с Локомотив. Надявам се да не последваме съдбата на Левски.

Ще продължим да налагаме младите таланти на Ботев, както го правим и сега. Състоянието на клуба няма да попречи на строежа на стадион "Христо Ботев". В момента аз съм единственото оперативно лице, което взема решенията в клуба и успявам да се справя с това. Изпълнихме селекцията, която треньорът пожела, и отборът в момента изглежда много добре".