Ръководството на новата Суперлига проведе спешна среща след новините от Англия, които на практика обрекоха проекта на бърз провал.

Шестте клуба от Висшата лига започнаха процедури по напускане на турнира, само два дни след официалното му обявяване.

Всичко това бе продиктувано от негативната реакция на фенове, футболна общественост и дори правителства.

След спешната среща на ръководителите на тази Суперлига бе обявено, че целият проект ще бъде преосмислен заради получилата се извънредна ситуация.

Също така се подчертава, че английските клубове са били подложени на външен натиск.

Естествено, че натиск имаше, но най-голямата част от него дойде от феновете, които протестираха срещу собствените си клубове. А в крайна сметка нали точно думата на феновете би трябвало да има най-голяма тежест.

Ето и какво се казва в официалното съобщение на Суперлигата:

"Суперлигата е убедена, че актуалната ситуация в европейския футбол изисква промяна. Предлагаме нов турнир, защото действащата в момента система не функционира. Нашето предложение е насочено към това да се осигури развитие на спорта, като същевременно се гарантират ресурси и стабилност за развитието на футболната пирамида, включително помощ за цялата футболна общност, която е изправена пред финансови затруднения заради пандемията. Освен това, всички по веригата следва да получат завишени плащания от фонд "Солидарност".

Независимо от оттеглянето на английските клубове, които бяха прунудени да вземат това решение под външен натиск, ние сме уверени, че предложението ни напълно съответства на законите в Европа, което беше потвърдено от днешното съдебно решение за защита на Суперлигата от действията на трети лица.

Предвид обстоятелствата, ще предприемем съответните адекватни стъпки за трансформиране на проекта с ясната идея да предложим на феновете най-доброто възможно изживяване и в същото време да осигурим по-високи приходи за цялата футболна общност".