Случка с фатален край припомни на Колумбия едни от най-мрачните дни в историята на местния футбол. Президентът на втородивизионния Тигрес е бил застрелян след загубата на отбора с 2:3 от Атлетико де Кали, а случката се е разиграла през уикенда, предава агенция "Ройтерс".

63-годишният Паес е пътувал към дома си след поражението и е бил прострелян от двама мъже на мотоциклет в близост до стадион "Метрополитано де Течо" в Богота, където Тигрес играе домакинските си мачове. Той е починал в следствие на огнестрелните рани, а дъщеря му, която е пътувала с него, е невредима след атаката.

Случилото се несъмнено кара местните да се върнат почти 30 години назад във времето и да си припомнят най-знаковото убийство в местния футбол - това на Андрес Ескобар след Мондиал 1994 в САЩ. Тогава защитникът си отбеляза автогол срещу САЩ, а пет дни след отпадането на колумбийците бе убит след шест изстрела пред нощен клуб в Меделин.

"Семейството на Тигрес и спортната общност са потресени от убийството. Неговият ангажимент към отбора и отдадеността му към развитието на спорта в нашия регион оставиха незаличима следа във всички, които имаха привилегията да го познават", написаха от Тигрес в официалните си профили в социалните мрежи.

Колумбийската федерация също изрази съболезнованията си към клуба и към семейството на президента Паес.

Тимът се представя слабо през сезона досега и е последен в класирането на втора дивизия на местния професионален футбол.