Звездата на Реал Мадрид Винисиус отново се забърка в расистки скандал.

Той бе атакуван на стадион "Рамон Санчес Писхуан" по време на мача със Севиля, завършил 1:1.

От трибуните фен на домакините направи маймунски жест към бразилското крило, а охраната се намеси незабавно и изгони привърженика от стадиона.

Часове след мача Винисиус благодари в социалните си мрежи за добрата работа, свършена от Севиля, като отново призова за строги наказания за расистите. Той се позова и на видеоклип, достигнал до него чрез социалните мрежи, в който се вижда как дете прави маймунски жест.

"Поздравления за Севиля за бързата реакция в поредния тъжен епизод за испанския футбол. За съжаление, имам достъп до видеозапис на още един расистки акт на мача тази събота, този път извършен от дете. Толкова е тъжно. Надявам се испанските власти да дадат своя принос и да променят законодателството. Тези хора трябва да носят наказателна отговорност. Това би било чудесна първа стъпка в подготовката за Световното първенство по футбол през 2030 г", написа Винисиус.

Това е пореден случай, в който бразилската звезда реагира на расистки обиди, като през миналия това се случи и при гостуването на Валенсия.