"Световното, на което Меси не присъства", написа присъдата си онлайн изданието на в. "Кларин" минути след отпадането на Аржентина от Франция с 3:4.

Епичният осминафинал в Казан прати у дома Лео в последния му Мондиал - четвърти за гения от Росарио, и отново - без голямата му мечта. Световната титла избяга от Меси, защото след 4 години в Катар той ще е на 35.

А и вероятно ще се откаже още утре от националния отбор, както го направи в интервюто си след мача с Франция неговият приятел и съратник от години Хавиер Масчерано.

"Това трябваше да е Мондиалът на Меси, но не стана. Това трябваше да е и отборът на Меси, но и това не се случи. Рядко го видяхме да се усмихва.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/12994-48238-4819/033200

Меси игра в осем големи турнири с Аржентина, стана световен шампион до 20 г., взе и олимпийската титла. Но отборът на мечтите - първият тим, никога не се превърна в такъв.

Никога няма да разберем защо има такава разлика между Меси в екипа на "Барселона" и този с фланелката на Аржентина.

Сигурно е, че съотборниците му далеч не са толкова добри в националния отбор. И въпреки това, чакахме той да се появи и да спаси всички, както става в хубавите филми. Не стана."

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4819-48238/023200