Нападателят на Тотнъм Хюн-мин Сон завърши задължителното военно обучение в родината си Южна Корея. Футболната звезда се е представил впечатляващо по време на триседмичния подготвотиелен армейски лагер и е един от петимата участници, които са получили специална награда от военноморските сили на азиатската страна.

Медиите в страната съобщават, че резултатите на Сон са били най-добри от общо 157 участници в обучението, превръщайки го в перфектен войник. Футболистът вече е свободен да се присъедини към клубния си тим в Англия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

27-годишният играч изведе Южна Корея до титлата на Азиатските игри през 2018 година и по този начин получи възможността да прекара само три седмици, а не задължителните две години в армията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Сон е взел участие в множество обучения, включително такива по стрелба, боравене с хладно оръжие, оказване на първа помощ, като конкретно при стрелбата е успял в 10 от 10 опита при оценяването.

"Всички обучения бяха оценявани по честен и стриктен начин, а офицерите, които са отговаряли за него казват, че се е справил изключително. Той получи наградата "Пилсун" - една от общо пет за най-добре представилите се войници", коментира представител на военноморските сили пред "Корея Хералд".

Това обаче не е всичко за Сон. В следващите 34 месеца той трябва да положи 544 час обществен труд, съпътстващи военното му обучение.