Франция лети към Евро 2024 с пета поредна победа на нула, след като не даде никакъв шанс на Ейре у дома - 2:0.  Орелиен Чуамени и Маркюс Тюрам вкараха головете, но те можеше да са доста повече с оглед на цели 27 удара, отправени към вратата на гостите.

"Петлите" нямат допуснат гол дотук в европейските квалификации и с 15 точки практически няма как да изпуснат квотата за финалите в Германия догодина.

В същата група В окрилен тим на Нидерландия прегази Гърция с 3:0, като още до почивката нещата бяха решени с трите гола на Мартен де Роон, Коди Гакпо и Ваут Вегхорст.

Връщане назад за гърците нямаше, а в групата нещата започват да се изясняват.

Франция води с 15 точки от пет мача, Нидерландия има 6 т. от 3 двубоя, Гърция е с 6 (4 срещи), а Ирландия има 3 т., също от четири изиграни мача.

В група Е бойкият тим на Фарьорските острови държа в напрежение стадиона във Варшава и не допускаше гол срещу настръхналите поляци. Дузпа промени статуквото в 73-ата минута, вкара Роберт Левандовски. И отново той отбеляза 7 минути преди края за 2:0.

Това е глътка въздух за "дружината", стартирала крайно неубедително с две поражения. Полша има 6 т. от четири мача, но получи неочакван подарък от ремито 1:1 в Прага между Чехия и Албания.

Водят чехите с 8 т. (4 мача), албанците имат 7 (също 4 срещи).

Всички резултати:

Група В

Франция - Ейре 2:0

Нидерландия - Гърция 3:0

Група Е

Полша - Фарьорски острови 2:0

Чехия - Албания 1:1

Група H

Казахстан - Финландия 0:1

Дания - Сан Марино 4:0

Словения - Северна Ирландия 4:2.

В тази група изненадващо води Финландия с 12 точки, Дания е втори с 10, колкото имат и словенците. Казахстан е с 9, като всеки от тези четири тима е изиграл по 4 двубоя.