Месеците на изолация по време на пандемията явно карат футболистите да преосмислят доста неща. В това число и решенията си за отказване от играта.

Най-пресният пример е с Ариен Робен, който обяви, че прекратява краткото си пенсиониране и ще помогне на Грьонинген в битката за оцеляване, завръщайки се на терена.

Сега подобно нещо може да се случи и с друг нидерландски великан - Уесли Снайдер. Рекордьорът по мачове за националния отбор на страната (134) се отказа преди по-малко от година и при последните си публични изяви изглеждаше доста понаедрял и понатежал. След като за последно игра в катарския Ал Гарафа, сега бившият капитан на "лалетата" е на прага на това отново да стъпи на терена.

Бившият играч на Аякс, Реал (Мадрид) и Интер е получил оферта от клуба от едноименния клуб от родния си град - Утрехт. За това признаха от ръководството на отбора и прехвърлиха топката в краката на Снайдер, потвърждавайки, че действително са му отправили оферта.

36-годишният ветеран е родом от Утрехт, откъдето е и Марко ван Бастен, но за разлика от легендарния нападател никога не е играл за местния отбор, а директно стартира юношеската си кариера в Аякс.

Тимът от университетското градче завърши на шеста позиция в крайното класиране на Ередивизи - на три точки от мястото, даващо право на участие в Лига Европа. Утрехт има и мач по-малко от петия Вилем II заради преждевременното спиране на шампионата поради пандемията от COVID-19.