Свикнали сме българският футбол да ни поднася какви ли не абсурдни ситуации, а поредната е свързана с мача за Суперкупата на страната, който в последните години сякаш е ужасно бреме за участниците в него.

Доста от европейските страни откриват сезоните именно с подобен мач през лятото, други като Испания и Италия пък започнаха да го провеждат в други страни през декември, но поне навсякъде знаят кога и къде ще се играе този двубой.

В България никога няма яснота и винаги се чака удобен момент за участниците, които в случая са Лудогорец и финалистът за Купата - ЦСКА 1948.

Двата тима бяха евроучастници през лятото и прецениха, че не им е удобно да играят мача тогава. След това пък се натрупаха и отложени мачове в шампионата, а и Лудогорец влезе в групите на Лигата на конференциите, което допълнително натовари графика.

От публикуваната днес програма за мачовете от първия кръг за Купата, който също доста странно ще се проточи над месец, става ясно, че покрай Купата, отложените мачове и ангажиментите на Лудогорец в Европа, не остава свободна седмица за Суперкупата.

Така най-логичният вариант изглежда месец февруари, точно преди да се поднови пролетният дял от първенството, а за подобно намерение на БФС съобщиха и колегите от "Спортал".

Ако това бъде потвърдено, то футболната пролет у нас ще започне с раздаване на трофей. Дали на Лудогорец, дали на ЦСКА 1948, но стартът на 2024-а ще бъде странен и невиждан досега в родния футбол.