Португалия иска Кристиано Роналдо да продължи да играе с националната фланелка, въпреки че звездата вече е на 33 години.

Супернападателят носи екипа на родината от 15 години, като записа 154 мача и 85 гола. Кристиано игра на 4 европейски и 4 световни първенства, спечели и трофея на Евро 2016, когато рано бе контузен и напусна финала.

"Имаме нужда от него - каза още на терена Фернандо Сантуш, селекционерът на Португалия след загубата с 1:2 от Уругвай на осминафинал. - През есента започваме нов турнир (Лигата на нациите) и той е много важен за нас, особено за младите играчи в отбора ни. Сигурен съм, че ще вземе правилното решение, Роналдо винаги е играл с гордост за Португалия".

Самият футболист обаче далеч не вдъхна толкова оптимизъм.

"Не е време да говорим за моето бъдеще или това на треньора и други играчи - каза Роналдо. - Ние продължаваме да бъдем един от най-добрите отбори в света, фантастична група от футболисти с амбиции и съм сигурен, че националният отбор ще продължи да играе на високо ниво. Имахме шансове и днес, борихме се много, по мое мнение бяхме по-добри от Уругвай. Напускам турнира щастлив от представянето ни.".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4704-48238/023200

Агентът му Жорже Мендеш каза още преди Мондиала, че решението за това остава ли Роналдо в националния ще се вземе след ваканцията му, която идва веднага след отпадането на тима.

"Край на мечтата", пише лисабонският в. "А Бола" и подчертава: "Някак бяхме твърде сигурни, че отборът ще върви напред, както ставаше на Евро 2016. Но препятствието пред нас се оказа твърде кораво".

"Те го искаха повече", анализира в. "Рекорд", визирайки невероятния хъс на уругвайците, които играеха, сякаш от това зависи животът им. Но отзивите в Португалия не са свръхкритични към отбора, който отново бе построен върху играчите, донесли европейската титла преди 2 години.

Времето за промени е дошло - мнозина от този тим са към края на футболната си кариера.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/750-48238-4704/033200