Минискандал гори в португалския лагер въпреки опитите за дипломатичност на опитния селекционер Фернандо Сантош.

Треньорът откровено призна, че е видял видеозапис на случилото се зад гърба му в мача срещу Южна Корея (1:2) миналия петък.

Тогава смененият Кристиано Роналдо го подмина, а после вилня при скамейката, ръкомахайки към наставника, докато той си инструктираше отбора и гледаше към терена.

Довечера Португалия среща Швейцария в осминафинал от 21 часа, като титулярното място на Роналдо - според португалските медии, е под въпрос.

"Разбира се, видях кадрите - призна Сантош. - По време на играта не разбрах нищо, но след това видях. Не ми хареса, разбира се. Честно казано, изобщо не ми хареса...

Но от онзи момент нататък, нещата за мен са приключени. Точка. Аз мисля за мача срещу Швейцария, това е единственото, което ме интересува. Дали Роналдо ще е титуляр? Ще решаваме на стадиона кои ще играят, винаги определям състава в последния момент. Каквото е имало да се решава, се е решило между нас вътрешно и не е работа на медиите."

А именно тези медии в Португалия са бесни на случващото се в лагера на отбора.

"Роналдо и още 25. Това ли е отборът ни?", пита "А Бола", като добавя:

"Не може да отидеш да печелиш такъв турнир с тим, в който един човек е отделно от останалите, над останалите и сякаш сам си е отбор в отбора."