Виктор Фонт, който е сочен като основен кандидатит за президент на Барселона, призова за изцяло ново начало за каталунския клуб.

В последната седмица сегашият президент Хосеп Мария Бартомеу бе компрометиран с редица скандални разкрития, като по всичко изглежда, че дните му начело на шампионите на Испания са преброени. Следващите избори за президент на клуба са догодина.

"В продължение на месеци сме свидетели на срамна ескалация на инциденти в клуба, като кулминацията дойде в последните няколко дни. Шестте оставки и всички обвинения говорят достатъчно. Вървим към перфектната буря и дори банкрут", смята Фонт.

"Сегашният ръководен модел вече не работи. Трябва да се започне от нулата. Ново начало. Липсата на прозрачност - това как и за какво се харчат парите, купуването и продаването на играчи, най-вече в последния момент, за да се спазват правилата и да има баланс във финансите не е никак устойчиво поведение", добавя бизнесменът.

Той отправи и три искания към сегашното ръководство: да бъде обяснена тоталната липса на прозрачност относно икономическата ситуация, включително това колко дългове има Барселона, да се замрази строителството на новия спортен комплекс "Еспай Барса" до избирането на нов Борд на директорите и също така да има пълна яснота, когато стане дума за трансфери - всички детайли да бъдат оповестявани.