Опасенията на властите в Неапол се сбъднаха и огромните празненства около първата за местния футболен тим титла от 33 години насам не минаха безпроблемно.

Почти целият град излезе по улиците да се наслади на историческия миг, а това съвсем логично доведе и до излизане на нещата от контрол.

Един мъж е бил застрелян, съобщават властите, като става въпрос за 26-годишният Винченцо Костанцо.

Първоначалната версия е, че не става върпос за умишлено убийство, а за огромен малшанс, след като Костанцо е бил уцелен от изстрел на празнуващ фен.

В целия хаос фен на Наполи е започнал да стреля на посоки от радост, а един куршум е уцелил фатално 26-годишният младеж, докато други трима души са били ранени, за щастие без фатални последствия.

Разбира се, полицияа уточнява, че Костанцо им е добре позната личност с криминално досие, като аосът по улиците може и да е използван като прикритие за умишлено убийство.

Снимка: АР/БТА

На сутринта след епичните празненства, управата в Неапол съобщи, че в болниците в града са преминали 203 човека, всички с наранявания вследствие на случващото се по улиците.

Техните оплаквания са били свързани с изгарания, счупени кости, травми в главата, падания от коли и мотори и подобни инциденти.

22 е броят на по-сериозно пострадалите, а сред потърсилите медицинска помощ има и полицаи, които опитали да въдворят ред, но неуспешно.

Снимка: АР/БТА