Робиньо отново отрече обвиненията към себе си, че е изнасилил младо момиче по време на престоя си в Милан.

Бившият играч на Реал Мадрид и Манчестър Сити беше освободен от Сантош, само седмица след като подписа с отбора. Спонсори се оттеглиха от клуба в резултат на трансфера и президентът на бразилците се принуди да освободи нападателя.

36-годишният Робиньо даде интервю пред бразилска медия, в което обясни какво се е случило в онази вечер през 2013 година. Той твърди, че е "осъществил контакт" с момичето, но не я е изнасилвал.

"Момиче се приближи към мен и осъществихме контакт. След това се прибрах", обяснява бразилеца, като добавя, че след като си е тръгнал, неговите приятели са правили секс с момичето, повдигнало обвиненията.

Ключово доказателство в разследването срещу него са телефонни разговори с приятелите му, на които той казва, че момичето е било много пияно.

След това обаче адвокатите му твърдят, че разговорите не са преведени правилно на италиански и всъщност Робиньо е казвал, че тя не е пияна.

"Когато тя ме приближи, не беше пияна, защото помнеше името ми, знаеше кой съм. Човек, който пие, не помни нищо. Тя помнеше", оправдава се нисичкият бразилец.

Споделя, че единственото, за което съжалява, е че е изневерил на жена си Вивиан, с която са женени от 2009-а и имат три деца.

"Съжалявам, че изневерих на съпругата си. Излязоха неща, които лесно продават вестници и списания. Промених се много през последните седем години към по-добро", завърши Робиньо.

Той напусна Истанбул ББ, след като спечели титлата на Турция, но в последствие бе освободен от Сантош след само седмица в клуба.