Челси ще предложи нов договор на Томас Тухел в каря на сезона, който се оказа много успешен дебютен за германския мениджър.

"Сините" от Лондонд достигнаха финал в Шампионска лига, в Купата на футболната асоциация, а освен това ще се завърнат в топ 4 на Висшата лига в крайното класиране.

Настоящият 18-месечен договор на германеца има клауза за продължаване, но вместо да я използва, ръководството ще го награди с чисто нов двугодишен договор с опция за трета.

Новото предложение устройва Тухел, който и без това не беше сигурен за краткосрочния си първи контракт. Той бе назначен в началото на годината след уволнението на Франк Лампард.

Освен това огромни бонуси очакват бившия треньор на ПСЖ и Борусия Дортмунд, ако той спечели Шампионска лига и завърши в топ 4. Победата във финала за Купата на ФА е с една идея по-маловажна.

Краткосрочните договори станаха модерни на "Стамфорд Бридж" в последните години, тъй като Роман Абрамович често сменя наставниците и му се налага да плаща огромни неустойки. Такъв бе случаят с Жозе Моуриньо и Антонио Конте.

Друга важна цел пред ръководството на лондончани е подписване на нов договор с Н'Голо Канте, за който остават две години от настоящия. Френският халф е най-добрият играч на Челси и един от най-впечатляващите в световния футбол.