Ромарио, сенатор в Бразилския парламент, а някога безпощаден голмайстор по терените на Европа и Южна Америка, нажежи допълнително страстите преди съботния финал на Копа Либертадорес.

Депутатът от Рио де Жанейро ще е на "Маракана", за да види на живо сблъсъка Флуминензе - Бока Хуниорс, който ние пък ще можем да гледаме по MAX Sport 3 HD от 22 часа.

Ромарио е играл за Флуминензе, на който пък е и симпатизирал като дете. Но за кой ли от клубовете в Рио не е играл - Вашку да Гама, Фламенго... А точно от Флу си тръгна със скандал преди 19 години, когато феновете се надигнаха срещу него заради постоянните му спречквания с треньори.

Но сега Ромарио, вече в ролята на политик, няма съмнения кой трябва да спечели в събота.

"Ясно е, купата ще е за Флуминензе - каза той в интервю за "О`Глобо", което излезе от рамките на дипломацията и се наложи да бъде цензурирано от редакторите му. - Аржентинците са кучи синове, винаги трябва да ги бием, където ги срещнем.

Затова и Флу ще спечели, а Бока ще си го получи, ще бъдат ш***ни в задника. Това ги чака в Рио. Флу е страхотен клуб, има едни от най-добрите фенове в света. Имаме и страхотен треньор.

Тези аржентинци нямат шанс, заслужават само здрав шут по задните части."

Над 100 000 фенове на Бока се очаква да залеят улиците на Рио за мача, като едва 1/3 от тях имат билети. На "Маракана" се чака екшън, тъй като торсидата на Флуминензе жадува за първи трофей в най-важния турнир на Южна Америка.

Клубът никога не е печелил Копа Либертадорес, докато Бока е с шест купи.

И ако победи в събота ще изравни със 7 на върха във вечната ранглиста Индепендиенте (Аржентина).