Легендата на Манчестър Юнатйед Уейн Рууни бе запитан за коментар след изказването на Кристиано Роналдо, който го обвини в завист.

По време на бомбастичното си интервю при Пиърс Морган, португалската суперзвезда заяви, че недоумява защо Рууни постоянно го критикува.

Кристиано смята, че англичанинът му завижда, че все още играе на най-високо ниво и че изглежда по-добре.

Пред CNN Рууни в спокоен тон коментира казаното по негов адрес.

"Кристиано Роналдо е фантастичен играч и катко съм казвал и преди, той и Лионел Меси са двамата най-добри в историята на играта. Отново уточнявам, че не го критикувам. Просто казвам, че годините ни застигат и това се случва сега и с него. Явно му е трудно да го приеме.

Той направи интервю, което придоби глобална популярност. Някои от коментарите му в него са странни, но съм сигурен, че Манчестър Юнайтед ще реагира по правилния начин и ще предприеме необходимите действия", заяви бившият нападател.

Враждата между Рууни и Роналдо е дългогодишна, като нейната кулминация дойде на Европейското първенство по футбол през 2004-а. Тогава в мача между Англия и Португалия Кристиано с бурни протести издейства от съдията червен картон на своя съотборник от Манчестър Юнайтед. След това намигна закачливо на треньорския си щаб.