Руските футболни национали Павел Мамаев и Александър Кокорин остават в ареста до 8 април.

Съдийката Олга Затомская - строга и справедлива, постанови удължаване на мярката "задържане под стража" с още два месеца, което ще означава, че двамата футболисти остават зад решетките половин година.

Толкова ще са изминали на 8 април от деня на задържането им, след като нанесоха побой на служител от държавно ведомство, който е и от корейски произход. Двамата са обвинени не само в това, че са причинили средни телесни повреди, но и за расизъм.

"Не виждам никакви нови доводи от защитата", удари с решението си съдийката.

Мамаев и Кокорин приеха мълчаливо думите, но техни близки и приятелката на Александър - Даря Валитова, се развикаха по адрес на съдийката.

Имаше и реплики в стил "Какъв е този съд, това е позор!", но... решението е ясно.

Час по-рано Кокорин успя да пусне официално становище в социалните мрежи:

"Искам да се извиня на феновете, на съотборниците си и на треньорския щаб за това, че ги подведох и не мога да помагам в тренировъчния процес и мачовете.

Напълно си научих урока, за това помага и затворът, разбира се. Много ми се иска да съм на свобода и да правя това, което обичам - футбол... А в свободното време да съм със семейството си. Огромно благодаря за подкрепата, много е важна за мен в килията. Също, както бе и на свобода.

Ваш Саша!"

Клубът му Зенит го включи в списъка от 25 картотекирани играчи за пролетните мачове от Лига Европа, въпреки че не е ясно как ще може да разчита на нападателя. В същото време Краснодар зачеркна името на Мамаев от своя списък пред УЕФА.

И двата отбора стигнаха 1/16-финалите във втория по сила турнир на Европа.