Сагата с трансфера на Килиан Мбапе става все по-гореща, като се очаква развръзката да бъде в следващия 3-4 дни.

От тази седмица официално в играта е саудтиският Ал Хилал, който се появи на масата на преговорите с огромни суми от порядъка на 300 милиона евро за ПСЖ и 200 на сезон за самия Мбапе.

Ясно е, че желанието на Мбапе е да бъде футболист на Реал (Мадрид), но нещата няма как да се получат толкова лесно, а според популярния италиански журналист и специалист по трансферните истории - Джанлука Ди Марцио, решаваща роля може да има семейството на играча.

След умопомрачителната оферта от страна на Ал Хилал, семейството на Мбапе го дърпа именно в тази посока, съветвайки го да приеме офертата в най-кратки срокове.

В същото време стана ясно, че в Ал Хилал са готови на огромен комромис, само и само да притежават Мбапе, било и за един сезон.

Саудитският клуб е готов да удовлетвори желанието на Мбапе, като ще сключи паралелна договорка с Реал (Мадрид), споед която след края на следващия сезон, играчът ще замине именно в посока "Бернабеу".

Разбира се, вариантите все още са доста. Самият Мбапе е настоял той да получи 500 милиона евро, за сметка на по-малка трансферна сума към ПСЖ, което едва ли би се случило, защото парижани искат рекордна сума за звездата си.

В никакъв случай не е сигурно, че Мбапе би поел към Арабския полуостров, но към момента сякаш това изглежда нужната крачка между ПСЖ и Реал. Крачка, която трудно би се осъществила директно това лято.