Селекционерът на женския национален футболен тим на Испания - Хорхе Вилда, падна жертва на огромния скандал с "целувката".

Специалистът загуби поста си, макар реално да няма никаква вина за разигралата се ситуация в минутите след финала и титлата, до които Вилда изведе своите момичета.

Припомняме, че при награждаването президентът на федерацяита Луис Рубиалес целуна капитанът на тима Дженифър Ермосо, а това отприщи чутовен скандал.

Намесиха се ФИФА, редица органиазции за защита правата на жените, целият шампионски отбор извендъж се обърна срещу Рубиалиес, а действията му осъдиха и представителите на мъжкия тим на Испания.

Политически и обществени фигури заклеймиха Рубиалес, който се защити с тезата, че целувката е била взаимна и Ермосо по никакъв начин не се е дръпнала, а дори е била по-активната страна.

А скандалът достигна нови измерения с уволнението на Вилда. Човек, който съврши работата си повече от перфектно и реално пада косвена жертва на скандала.

Новото временно ръководство на федерацията благодари на Вилда за перфектно свършената работа и го определи като невероятен треньор, но все пак го уволни и посочи причината.

Уволнението има по-скоро символичен характер и бе посочено като символ на реформата във федерацията и новият път, по който трябва да поеме, разграничавайки се от скандала с Рубиалес.

Със сигуност странно решение, както и всичко съпътстващо "целувката", тотално помрачила спечелената титла от женския национален тим на Испания.

Getty Images