Футболистите от английската Висша лига се обявиха срещу предложение заплатите им да бъдат намалени с 30%, но на такъв ход се съгласи Гарет Саутгейт. Националният селекционер е на челна позиция в таблицата с най-високоплатените служители на футболната асоциация.

Годишната му заплата е в размер на 3 милиона паунда. От ФА вече обявиха, че всички служители, които заработват по повече от 50 000 паунда на година, временно ще взимат със 7.5% по-малко.

Фил Невил, който е селекционер на женския национален отбор, също намалява с 30% възнагражданието си от 300 000 паунда годишно.

При ръководството на асоциацията процентът е двоен - най-високопоставените ще взимат с 15% по-ниска заплата. Шефът на ФА Марк Бълингам потвърди това и сподели, че отложените футболни събития ще нанесат финансов удар по централата.

"Целта ни е да вземем най-уместните и предпазливи действия, за да предпазим и подкрепим както асоциацията, така и всички работещи за нея", каза Бълингам и посочи, че възможните загуби ще варират между 100 и 150 милиона паунда.

Заплатата на Бълингам е 800 000 паунда на година.