Лудогорец ще предприеме доста сериозни мерки за безопасност по време на престоя си в Милано.

Разградчани гостуват на местния гранд Интер в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа, който ще се проведе в четвъртък от 22 часа българско време.

В област Ломбардия има бум със случаи на коронавирус, което постави мача под въпрос. Той все пак ще се проведе, а след консултация между УЕФА, двата клуба и медицинските власти в страната, бе решено, че трибуните на "Сан Сиро" ще останат празни.

Лудогорец е получил уверение от властите в Италия, че отборът ще бъде в безопасност от вируса, а в самия град Милано на този етап обстановката е по-спокойна, в сравнение с околните населени места, съобщи "Гонг".

Родният шампион все пак сведе делегацията си до минимум, а по време на престоя в Милано достъп на външни лица до хората от клуба ще бъде минимален.

Разградчани дори промениха първоначалния си план, според който отборът трябваше да остане в Италия след мача и да се прибере на следващата сутрин. Това обаче няма да се случи и веднага след мача Лудогорец ще лети обратно към София.

Любопитното е, че след вчерашния извънреден съвет по сигурността, премерът Бойко Борисов посъветва завръщащите се от засегнати райони, да бъдат подлагани на 14-дневен карантинен период. Това обаче едва ли ще бъде приложено към футболния ни шампион, който има натоварена програма с мачове в този 14-дневен период.