Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев, коментира пред "България Днес" възможните варианти за довършване на родното първенство.

Първа лига бе прекратена след обявяването на извънредно положение у нас на 13 март, като няма начин, първенството да бъде подновено преди средата на месец май.

Заради многото неясноти, доиграването в нормален формат с всички мачове до края изглежда все по-малко вероятен.

На този етап по-логично изглежда първенство без плейофи, а с изиграването само на оставащите два кръга от редовната му част.

Съществува и краен вариант, който пък е незабавно прекратяване, като сегашното класиране ще се вземе за крайно. Подобен ход вече предприе Белгия, а въпреки препоръките на УЕФА това да не се прави, се очаква още страни да прибегнат до прекратяване.

Ако у нас се вземе решение различно от доиграването на всички мачове по програма, то със сигурност шампион ще е Лудогорец, който има 9 точки преднина на върха.

"Крайният вариант е първенството да завърши при сегашното класиране. Има шансове да се възприеме и идеята да се доиграят само последните два кръга от редовния сезон. На този етап е много трудно да се правят каквито и да било прогнози заради извънредното положение в страната.

Няма как знаем колко време ще бъде необходимо, за да се излезе от тази безпрецедентна криза и отново да се играе футбол. Ситуацията е динамична и ще се решава тогава, когато имаме сигурност.

Но най-сигурното нещо в момента изглежда, че Лудогорец ще запази титлата си", каза Фурнаджиев