Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира доста остро появилите се слухове, че шефовете на големите европейски клубове ще направят опит да рестартират проекта за Суперлига. Словенецът директно нападна словесно Андреа Аниели, който е един от основните деятели на идеята за отцепване от Шампионската лига и турнирите под егидата на европейската футболна централа. 

Миналата година най-големите тимове на континента изразиха готовността си да напуснат Шампионската лига, за да играят в собствен турнир. Сега стана ясно, че Ювентус в лицето на Аниели, както и Барселона и Реал (Мадрид) отново планират да направят опит за рестарт на Суперлигата.

Чеферин бе безкомпромисен в изказването си, като осъди въпросните клубове, които по думите му се опитват да използват случващото се в Украйна като параван за действията си. 

“Трябва да кажа, че тези, които говорят за Суперлига, не говорят за футбол. Писнало ми е от този нефутболен проект. Първо опитаха да стартират всичко в разгара на световна пандемия. Сега четем статии, че отново имат същата идея, но пък сега се намираме в разгара на война”, каза президентът по време на събитие в Лондон. 

“Трябва ли да говоря повече за тези хора? Очевидно е, че те живеят в някакъв паралелен свят”, добави още той.

По-интересното е, че Аниели, който е шеф на Юве и бе главен обект на словесната атака от страна на Чеферин, бе на първия ред на същото събитие по време на президентската реч.

“Става дума за човек, който хвалеше нашата система седмица преди да оповестят Суперлигата. После пък критикува УЕФА и организацията на клубовете, на която бе шеф. За тях феновете са клиенти. А за нас - феновете са фенове”, обобщи ситуацията словенецът.