Президентът на УЕФА Александър Чеферин приветства отборите, които размислиха и напуснаха Суперлигата. Словенецът ги поздрави за това, че са имали необходимат смелост, за да осъзнаят и да признаят, че са направили грешка с включването си в разпадащия се вече проект.

“Трябва кураж, за да признаеш, че си сгрешил. Но никога не съм се съмнявал, че те разполагат с умението и чувството на осъзнатост да направят правилното решение”, каза Чеферин.

“Тези клубове направиха огромна грешка, но сега се завърнаха там, където трябва да са. Те могат да предложат много както на турнирите, които организираме, така и на европейския футбол като цяло. Сега най-важното е да продължим напред, за да възстановим единственто, на което играта се радваше досега”, добави още той.

Оттеглянето на английските тимове е сериозен удар по амбициите на Суперлигата, чието съществуване вече е поставено под сериозна въпросителна. Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Юнайтед обявиха, че се отказват от споразумението. 

Общо осем отбора - английските шест, както и италианските Интер и Милан, вече обърнаха гръб на надпреварата, която бе създадена преди броени дни, а изглежда съвсем скоро вече ще бъде просто лош спомен от историята.