Манчестър Юнайтед се разтресе и от скандал в неделната вечер, освен от втората загуба за сезона на терена. След драматичното 1:3 от Арсенал като гост, мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг нападна съдийството, бе видимо бесен на изпуснатото поне реми, а и каза нещо по адрес на един от футболистите, които мистериозно не бяха в групата.

"Защо го нямаше Санчо? Защото не е на нивото, което се изисква, за да играеш за Манчестър Юнайтед - отсече нидерландският треньор. - Представянията му в тренировките бяха такива през седмицата, че не го селектирах в състава за мача.

В този клуб всеки ден трябва да си на ниво."

Час по-късно обаче се появи публикация в профила на Санчо в социалните мрежи:

"Моля ви, не вярвайте на всичко, което чуете или прочетете.

Няма да позволя да се говори за мен нещо, което не отговаря на истината. Поведението ми и начинът ми на трениране през седмицата бяха много добри. Има други причини, поне така мисля.

Няма да влизам в подробности, но от доста време съм изкупителна жертва и това никак не е честно към мен."

Юнайтед взе сочения за огромен талант Санчо през 2021-ва за колосалните 88 милиона евро от Борусия Дортмунд, но кариерата му на "Олд Трафорд" не върви никак добре.

В края на миналата година 23-годишното крило изкара месеци извън отбора, борейки се с депресия и ментални проблеми. Завърна се през февруари, игра няколко мача на добро ниво, за да се завърне в миманса и често да не е нито на терена, нито дори на скамейката.