Отмененото наказание на Манчестър Сити след спечелено обжалване пред Спортния арбитражен съд продължава да е тема особено в Англия, но и в цяла Европа. УЕФА изхвърли вицешампионите на Висшата лига от своите турнири за нарушаване на правилото за Финансов Феърплей, но КАС върна отбора в Шампионската лига, без обаче да отмени глобата от близо 10 милиона евро.

"Всички трябва да ни се извинят - напери гребен Пеп Гуардиола на пресконференция преди мача срещу Борнемут днес. - Говориха за нас, че сме измамници и играем не по правилата.

Не ние трябва да се извиняваме, защото трима независими съдии решиха, че Манчестър Сити не е направил нищо нередно."

Двама от най-големите противници на такава теза са Юрген Клоп и Жозе Моуриньо - мениджъри на Ливърпул и Тотнъм.

"Обичам постоянството, последователността и яснотата при решенията - каза Специалния. - Преди няколко години казах, че концепцията и идеята на Финансовия феърплей ми допада.

Но ситуацията е точно като при системата ВАР - хората, които прилагат идеята, не са достатъчно добри или нямат достатъчно оръжия да правят нещата както трябва. Затова и Финансовият феърплей е цирк, който трябва да бъде спрян. В този му вид няма смисъл от него."

Клоп не бе по-малко директен.

"Не искам Сити да бъде отстраняван или да губи пари по някаква лична причина - каза германецът. - Но ако има правила, трябва да ги спазваме всички.

Ако махнем с ръка и кажем - ОК, стига сме говорили за това кой колко и как харчи във футбола, бъдете сигурни, че някои хора ще станат още по-влиятелни. Заради тях бяха създадени правилата и е неприятно, когато твоят клуб опитва да се придържа към тях, а други не го правят."