След като се появи информация, че Килиан Мбапе иска да напусне Пари Сен Жермен, местното издание Mediapart излезе с още по-шокиращи новини, свързани със столичния тим. Според медията ръководството на клуба се е възползвало от услугите на специална компания, която да атакува онлайн както Мбапе, така и други високопоставени служители на тима посредством така наречените интернет тролове.

Твърдението идва след специално разследване, в резултат на което е станало ясно, че действително е имало координирана кампания в мрежата, в която редица профили в Twitter целенасочено са се изказвали лошо по адрес на младата суперзвезда.

От ПСЖ обаче моментално излязоха с опровержение на тази информация, което малко или много навежда на мисълта, че в нея е твърде вероятно да има доза истина.

"Пари Сен Жермен категорично отхвърля обвиенянията на Mediapart. ПСЖ е международна марка, която работи от години с различни агенции, свързани със социалните медии, за да промотира името си", гласи краткото съобщение на парижани.

Напрежението започна да расте, след като преди няколко дни Мбапе, който подписа многомилионен нов договор през месец май, заяви, че иска да си тръгне от "Парк де Пренс".