За втори път хората в Северна Македония имаха затруднения със заспиването, тъй като се вълнуваха заради футболен успех на националния си отбор.

Първият случай беше класирането на Европейското първенство след победа над Грузия, а сега поводът бе отстраняването на европейския шампион Италия в баражите за Световното първенство в Катар.

Да, Северна Македония още не се е класирала за шампионата през декември, но реки от хора заляха Скопие, за да празнуват голямата футболна сензация, на която със сигурност са се надявали, но едва ли много от тях са очаквали.

Александър Трайковски донесе победата в Палермо, а тези които не успяха да присъстват на живо, излязоха по улиците на Скопие, за да празнуват. Близо 3000 души се събраха в центъра на площад "Македония" и блокираха улиците.

Хората се бяха подготвили с фойерверки и направиха празника още по-специален.

Снимка: gol.mk

Феновете, които имаха удоволствието да присъстват на мача, направиха изненада на футболистите и ги срещнаха пред хотела в Палермо, за да пеят заедно.

Авторът на победното попадение Александър Трайковски го посвети на свето семейство и цяла Северна Македония, а селекционерът Благоя Милески обеща това да не е краят на подвизите.

"Планът не беше да играем по този начин и да отправим само два точни удара. Но когато играеш срещу европейския шампион и спечелиш с такъв отбор не е маловажно. Италия е най-добрият европейски отбор. Ние не се бяхме фокусирали само върху защитата, но опонентът е много силен. Ние няма да спрем тук и ще опитаме да се класираме на Световното. Радвам се, че се счита за провал, ако направим равенства с отбори като Армения, Румъния и Исландия. Искаме да докажем, че сме сред най-добрите 20 отбора в Европа", каза нескромно Милевски.