Собственикът на Ливърпул Джон Хенри излезе с официално извинение към феновете на отбора чрез видео в социалните мрежи.

Американецът съжаляв за "разрива, който е предизвикал" при обявяването, че клубът ще участва в новата европейска Суперлига.

"Искам да се извиня на всички феновете и симпатизанти на Ливърпул за разрива, който предизвиках в последните 48 часа. Не е нужно да се казва, че този проект нямаше да просъществува без съгласието на феновете. Никой не си е мислил противното в Англия. В последните 48 часа вие бяхме много ясни в мнението си, че няма да се случи. Чухме ви и аз ви чух.

Искам да се извиня и на Юрген, на Били (изп. директор на Ливърпул б.а.), на играчите и всички, които работят в клуба, за да правят феновете горди. Всички те нямат отговорност за този разрив. Те отнесоха най-много критики без право. Заради това ме боли най-много. Те обичат клуба и работят, за да ви правят горди всеки ден.

Знам, че целият Ливърпул има експертизата, лидерството и страстта, нужни за изграждане на ново доверие и продължаване напред. Надявам се, че ще разберете, че дори и когато правим грешки, се опитваме да работим за интересите на клуба. В това усилие този път ви предадох.

Отново съжалявам. Аз сам съм отговорен за тази негативност в последните два дни. Никога няма да го забравя. Това показа каква сила имат феновете днес и така трябва да продължи", казва Хенри във видеото.

Играчите на Ливърпул, начело с капитана Джордан Хендерсън, бързо се обърна срещу евентуално участие в Суперлигата, каквато бе позицията и на повечето играчи във Висшата лига.

В крайна сметка и Ливърпул, и другите пет отбора от топ 6 на Англия, взеха решението да се оттеглят от новия проект. Той е пред окончателно разпадане.